Provincie stoot veel minder CO2 uit door schone diesel

nieuws
Fleur Gräper-van Koolwijk tankt HVO-diesel bij de pomp aan de Oostersluisweg - Foto: Wouter Holsappel

De provincie heeft in tien maanden tijd meer dan 400 ton CO2 bespaard met de nieuwe HVO-diesel bedrijfswagens.

Vanaf mei vorig jaar rijdt de provincie met bedrijfswagens op een duurzaam alternatief van diesel, dat gemaakt is uit afval en restmateriaal van plantaardige oliën en vetten. In die tijd is meer dan 400 ton CO2 bespaard. Daarvan kan je volgens de provincie zestig keer de aarde rond rijden met een dieselauto.

De helft van het wagen- en machinepark van de provincie bestaat uit dieselvoertuigen. Het gaat om 45 bedrijfsvoertuigen, vijf vrachtwagens, drie werkschepen, tractoren, een mobiele kraan en aggregaten voor noodstroom. Deze voertuigen verbruiken gezamenlijk ongeveer 180 duizend liter diesel per jaar. Voorheen stootte het wagenpark jaarlijks iets meer dan 500 ton CO2 uit. Met de overstap op HVO-diesel verwacht de provincie in 2021 uiteindelijk slechts 150 ton CO2 uit te stoten.

Deel dit artikel: