In tien dagen tijd al 100.000 euro opgehaald voor Groninger Natuurfonds: “Hartverwarmend”

nieuws
Foto: Thijs Glastra

In tien dagen tijd is er al ruim 100.000 euro opgehaald voor het Groninger Natuurfonds. Het Natuurfonds is in het leven geroepen door Het Groninger Landschap ter ere van haar 85-jarig jubileum.

“Zoveel steun en betrokkenheid is hartverwarmend”, laat directeur Marco Glastra van Het Groninger Landschap weten. “Inmiddels is er een bedrag van 101.031,00 euro gedoneerd, waarmee we ruim 1,3 hectare grond kunnen aankopen, in kunnen richten als natuur en voor altijd kunnen beheren. Met het Natuurfonds is men gestart om een extra bijdrage te kunnen leveren aan het herstel van de biodiversiteit in de provincie Groningen. “Doen we niets, dan raken we steeds meer biodiversiteit kwijt. We moeten natuur veiligstellen, voordat het voor altijd verdwenen is. Elke vierkante meter telt. Zodra wij eigenaar zijn, staat de natuur voorop en gaat de biodiversiteit met sprongen vooruit.”

Tijdens het jubileumjaar zoekt Het Groninger Landschap naar aankoopkansen in de regio’s Reitdiep en Westerkwartier. Inmiddels zijn er ook al mooie resultaten behaald. In het Reitdiep wil de stichting de leefgebieden voor weidevogels verder uitbreiden. In het Westerkwartier gaat het om het herstel van houstingels, aanleg van poelen en aanplant van bospercelen.

Meer informatie over het Groninger Natuurfonds is te vinden op deze website.