Groningse verhalen over racisme en discriminatie gebundeld in boek

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Het eerste exemplaar van de publieksuitgave ‘Verhalen van Nu’, een boek met openhartige verhalen van Groningers over racisme en discriminatie, werd vrijdagochtend uitgereikt aan gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

In het boek staan verhalen van mensen die, tegen de achtergrond van de huidige tijd, net een stapje harder moeten lopen om mee te kunnen doen. Volgens de samenwerkende partners die het boek tot stand lieten komen, de Vereniging van Groninger Gemeenten, het Discriminatie Meldpunt Groningen en de provincie Groningen, is het boek juist nu uitgebracht omdat het een periode is waarbij extra wordt stilgestaan bij racisme en discriminatie.

“Vanuit het Discriminatie Meldpunt Groningen, bijna geen fysieke voorlichtingen geven over de kracht diversiteit en jezelf mogen zijn”, vertelt Directeur Sanne Smid van het Discriminatie Meldpunt. “Als gevolg van de coronapandemie hebben we een aangepaste manier moeten vinden om elkaar te ontmoeten. Verhalen van nu is één van de opbrengsten.”

Het boek ligt vanaf april 2021 overal in de provincie op openbare plaatsen, zodat de verhalen overal en door iedereen te lezen zijn. Het boek zal ook digitaal beschikbaar worden gesteld via de website van het Discriminatie Meldpunt.