Groninger verdacht van drugshandel en witwassen

nieuws

Een 32-jarige man uit Groningen, die een week geleden werd aangehouden met tientallen joints, zit nog steeds vast. Hij wordt verdacht van criminele activiteiten en witwassen.

De man was op 3 februari bij een verkeerscontrole tegen de lamp gelopen, nadat agenten hennep bij hem roken. De joints werden in zijn scooter aangetroffen. In het vervolgonderzoek werden in twee woningen, een garagebox en een boot in Groningen drie scherpe vuurwapens, munitie, vijf kilo softdrugs en 6000 pillen in beslag genomen.

Bovendien werd beslag gelegd op 1000 euro aan contant geld, de boot, de scooter en bankrekeningen. Na onderzoek van de bankrekeningen wordt hij ervan verdacht dat hij met criminele activiteiten geld heeft verdiend en ook geld heeft wit gewassen. De man zit vast in voorlopige hechtenis en zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter. Het onderzoek is nog niet afgerond.