Er komt weer nieuwbouw in Selwerd

nieuws
foto: André Huitenga

De gemeente en woningcorporatie Nijestee hebben afspraken gemaakt over de vernieuwing van de wijk Selwerd. Dat moet een toekomstbestendige wijk worden met tevreden bewoners.

Vorig jaar zijn aan de Berkenlaan, Mispellaan en Eikenlaan 61 woningen afgebroken. Die worden gefaseerd vervangen door nieuwbouw. Komende zomer worden de eerste 94 woningen gebouwd in de sociale- en middenhuur. Die worden verdeeld over twee woongebouwen.

“We vroegen huurders van woningen die de komende jaren worden afgebroken wat zij gaan missen in hun huidige woning, en wat niet,” zegt Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee. “Op deze manier realiseren we nieuwe woningen die aansluiten bij de wensen en behoeften van toekomstige bewoners.” Ook komt er veel groen.

Deel dit artikel: