Aanhouding bij verkeersongeluk met drie voertuigen op Europaweg

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Bij een verkeersongeluk woensdagavond op de Europaweg zijn drie auto’s met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 19.05 uur. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Lameris. “Drie auto’s zijn op elkaar gebotst waarbij één voertuig flink beschadigd raakte. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Behalve de politie rukte ook een ambulance uit. Ambulanciers hebben één van de automobilisten gecontroleerd, de persoon kon ter plaatse behandeld worden en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.”

Eén bestuurder werd aangehouden. “Dit gebeurde op basis van artikel 8. Men vermoedt dat de automobilist onder invloed was van drank of drugs. De persoon is meegenomen naar het politiebureau waar verder onderzoek wordt gedaan.” Twee auto’s werden afgesleept. Het gaat om het voertuig dat flink beschadigd raakte, en een auto waar naar alle waarschijnlijkheid een WOK-status op zit. Dat betekent dat hij, in afwachting van een keuring, de weg niet op mag. Een derde auto kon met lichte schade verder rijden. Vanwege het ongeval waren drie rijstroken afgesloten. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie