RIVM telt 59 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 197 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 59 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente nu 8.392 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 8.333. Dit betekent een stijging van 0,7 procent. In de provincie Groningen werden in de afgelopen 24 uur 197 personen positief getest. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 28 nieuwe gevallen, Eemsdelta 27, Oldambt 23, Westerkwartier 16, Veendam en Stadskanaal 11, Het Hogeland 10, Westerwolde 7 en Pekela 5.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames
In de provincie werden in het afgelopen etmaal geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Wel kwamen vier personen te overlijden nadat zij eerder positief getest waren op het coronavirus. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Stadskanaal, één van de gemeente Westerkwartier en één inwoner van de gemeente Midden-Groningen.

Landelijk
Landelijk werden er in de afgelopen 24 uur 4.565 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 156 personen opgenomen op de reguliere afdelingen, op de Intensive Care-afdelingen kreeg men te maken met twintig nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.858 personen in de ziekenhuizen, dit zijn er 85 minder in vergelijking met vrijdag. Voorts werden er bij het RIVM 62 nieuwe overlijdens gemeld.