RIVM telt 30 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 131 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 30 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente nu 7.937 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal op 7.907. Dit betekent een stijging van 0,4 procent. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag 131 personen positief getest. De meeste besmettingen werden aangetroffen in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerkwartier gaat het om 20 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 17, Westerwolde 15, Eemsdelta en Oldambt 10, Het Hogeland en Stadskanaal 9, Veendam 7 en Pekela 4.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames
In de provincie kwamen het afgelopen etmaal drie personen te overlijden. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Veendam en één inwoner van de gemeente Stadskanaal. Alle drie waren eerder positief getest op het coronavirus. Een inwoner van de gemeente Stadskanaal moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Landelijk werden er in de afgelopen 24 uur 4.075 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 166 personen opgenomen, het aantal nieuwe IC-opnames bedroeg 22. In totaal liggen er nu 1.983 mensen in de ziekenhuizen, dit zijn er 69 minder in vergelijking met vrijdag. Van de 1.983 liggen er 547 op de Intensive Care. Voorts werden er bij het RIVM 61 nieuwe sterfgevallen gemeld.