RIVM: ’46 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 152 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 46 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 105 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden 31 besmettingen minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. Er werden geen inwoners van de gemeente opgenomen in een ziekenhuis vanwege COVID-19. In de voorgaande vierentwintig was er één ziekenhuisopname. Er werden tussen maandag- en dinsdagochtend ook geen nieuwe overlijdens door corona gemeld bij het RIVM.

In de provincie als geheel vond de GGD 152 nieuwe besmettingen, 56 minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de rest van de Ommelanden werden geen nieuwe ziekenhuisopnames vastgesteld. In de voorgaande vierentwintig uur werden er twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld binnen de provinciegrenzen.

Het RIVM maakt melding van één nieuwe sterfgeval in de provincie. Deze persoon was afkomstig uit de gemeentes Westerkwartier. Maandag maakte het RIVM ook melding van één nieuw overlijden door corona in de provincie.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 46 0 0 Midden Groningen 24 0 0
Stadskanaal 12 0 0 Het Hogeland 11 0 0
Veendam 10 0 0 Westerkwartier 24 0 1
Pekela 3 0 0 Eemsdelta 14 0 0
Oldambt 5 0 0 Overig 1 0 0
Westerwolde 2 0 0
Totaal 152 0 1

 

Landelijk meldt het RIVM 3.846 nieuwe besmettingen, 371 minder dan gisteren. Dinsdagochtend lagen er 1.917 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er negen meer dan maandag. Bij het RIVM werden 94 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag 32.

Deel dit artikel: