ProRail: “Komende dagen rekening houden met overlast op het spoor”

nieuws
Foto: Rob - twitter.com/Rob20_11

Spoorbeheerder ProRail waarschuwt treinreizigers om ook de komende dagen rekening te houden met overlast op het spoor. De oorzaak zijn de winterse omstandigheden.

Volgens ProRail zijn de grootste problemen door de sneeuw voorbij, maar liggen er nu nieuwe gevaren op de loer. De komende nachten gaat het namelijk matig tot streng vriezen. Zelfs zeer strenge vorst valt niet uit te sluiten. De vrieskou en de vocht zorgen voor ijsafzetting aan de bovenleidingen. Hierdoor kan de stroomafnemer van de trein moeilijker contact maken met de bovenleiding waardoor de trein stil kan vallen. Om dit probleem te voorkomen rijden er in de nacht van dinsdag op woensdag schraaptreinen over het spoor om de bovenleidingen zoveel mogelijk ijsvrij te houden.

Het bedrijf laat weten dat door wisselstoringen opstelterreinen en onderhoudsbedrijven nog altijd moeilijk bereikbaar zijn waardoor een deel van de treinen niet ingezet kan worden. De verwachting van ProRail is dat treinen van Arriva, Keolis en Connexxion woensdag grotendeels kunnen rijden, de NS zal voornamelijk met Sprinters rijden en op enkele trajecten met intercity’s.