Petitie om basisscholen pas te openen na vaccinatie leraren al bijna 25.000 keer getekend

nieuws
Foto: Liesanne de Haan

De petitie om basisscholen pas te heropenen na het vaccineren van al het onderwijspersoneel is na één dag al bijna 25.000 keer getekend.

De website waar de petitie getekend kan worden werd zondagavond kort na de persconferentie van demissionair minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs online gezet. Aan het eind van de avond waren er al ruim 10.000 digitale handtekeningen binnen. Een dag later staat de teller dus al op bijna 25.000 handtekeningen.

Zondagavond maakte Slob bekend dat basisscholen en kinderopvang vanaf maandag 8 februari weer open gaan. Volgens de minister is het verantwoord om dit te doen. “Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel minder bijdragen aan het virus en ook minder ziek worden”, aldus de minister. Hij voegde daaraan toe dat er extra maatregelen genomen zullen worden om de risico’s te beperken. De leraren maken zich ondertussen zorgen omdat nieuwe varianten van het virus in het land rondwaren waar nog niet zoveel over bekend is. “Vanwege het grote maatschappelijke belang kan het primair onderwijs pas weer veilig en duurzaam heropenen ná vaccinatie van onderwijspersoneel. Redenen zijn het ontbreken van basale cijfers en het bovengemiddelde risico op besmetting, na heropening, zonder vaccinatie”, aldus de initiatiefnemers.

Meer informatie over de petitie is te vinden op deze website.