AFGELOPEN: FC Groningen – Fortuna Sittard (1-0)

sport

Een hele goedemiddag vanuit het Hitachi Capital Mobility stadion waar FC Groningen vanmiddag aftrapt tegen Fortuna Sittard. Kan de Trots van het Noorden met een zege verder uitlopen op FC Twente en FC Utrecht? Volg het hier live. 

 

Afgelopen! FC Groningen doet goede zaken in de Eredivisie met een belangrijke zege op het goed presterende Fortuna. Een doelpunt van Paulos Abraham was voldoende: 1-0.

 

90+1’ Nog vijf minuten extra tijd.

83’ De treffer wordt afgekeurd. Een ‘blok’ voorafgaand aan het doelpunt van Da Cruz betekent einde doelpunt.

80’ PAULOS ABRAHAM! De jonge Zweed haalt nog maar eens uit van een meter of twintig en krult de bal heerlijk laag in de hoek achter Koselev: 2-0.

72’ Dubbele wissel FC Groningen: Schreck en Suslov worden vervangen door Lundqvist en Dammers.

50’ Paulos Abraham maakt zijn eerste voor FC Groningen! De aanvaller krijgt de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en krult de bal achter Koselev. Geen buitenspel: 1-0.

48’ Padt moet een kopbal van Polter keren.

46’ De tweede helft is begonnen. Dit zonder spits Strand Larsen. De Noor kon niet meer spelen en is vervangen door Paulos Abraham.

 

Het is rust in Groningen: 0-0.

 

45+1’ Strand Larsen is weer binnen de lijnen, maar kan geen normale stap zetten. Abraham staat al minuten klaar om in te vallen. Bijzondere situatie.

43’ Strand Larsen ligt met erg veel pijn op de grond. Het ziet er niet goed uit voor de spits.

34’ Een rare overtreding van Sam Schreck die met gestrekt been erin vliegt. Hij komt goed weg met een gele kaart. Buijs heeft commentaar op de wedstrijdleiding en krijgt ook de gele prent.

23’ De rentree van Piet Velthuizen in de Eredivisie was van korte duur. De doelman maakte geen beste indruk tussen de palen en moet er nu met een blessure af. Koselev vervangt de ballen stopper.

9’ Strand Larsen scoort, maar er wordt gefloten door Van der Laan. FC Groningen komt voor het eerst in de Limburger zestien en de Noorse spits schiet binnen na grabbelen van Velthuizen. Strand Larsen stond buitenspel.

7’ Fortuna krijgt drie grote kansen in de eerste minuten. FC Groningen komt er niet aan te pas.

3’ Daar had Fortuna moeten scoren.. Semedo krijgt de bal in de voeten gespeeld en kan vrij inschieten van een paar meter afstand. De Fortunese aanvaller werkt de bal naast. FC Groningen ontsnapt.

1’ Er is afgetrapt, we zijn los!

 

 

Bij FC Groningen is Gabriel Gudmundsson niet fit genoeg om te starten na zijn blessure van vorige week. Dit betekent dat Bart van Hintum de linksback positie op zich neemt. Mike te Wierik vormt samen met Itakura het centrum, dit betekent een rentree voor Damil Dankerlui als rechtsback. Sam Schreck start op het middenveld naast Daniel van Kaam in plaats van Lundqvist. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Van Kaam, Schreck; El Hankouri, Suslov, Da Cruz; Strand Larsen

Opstelling Fortuna Sittard: Velthuizen, Angha, Janssen, Semedo, Flemming, Polter, Seuntjens, Tekie, Rienstra, Tirpan, Cox

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Deel dit artikel: