Kamerfracties willen tempo bij planning bewonersvariant Paddepoelsterbrug

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat

Minister Van Nieuwenhuizen moet snel werk gaan maken van concrete plannen voor een lage, beweegbare vervanger van de in 2018 kapotgevaren Paddelpoelsterbrug. Daar dringen leden van vijf Kamerfracties op aan bij de bewindsvrouw.

Volgens het Dagblad van het Noorden willen Kamerleden Cem Lacin (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), William Moorlag (PvdA), Rutger Schonis (D66) en Eva van Esch (Partij voor de Dieren) van de minister weten hoever het ministerie en Rijkswaterstaat zijn met de plannen voor de nieuwe Paddepoelsterbrug en de Gerrit Krolbrug. De fracties stellen dat de bewoners, na drie jaar wachten op een adequate oplossing, te hoog is om nog langer te moeten wachten.

In december van vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan die de minister verplicht om gehoor te geven aan de wensen van de bewoners. Dat betekent dat Rijkswaterstaat en het Ministerie geen hoge, vast vervanger voor de Paddepoelsterbrug en de Gerrit Krolbrug mogen bouwen, maar moeten kiezen voor lage, beweegbare bruggen.