GroenLinks: Geef jongeren meer perspectief tijdens coronacrisis

nieuws

GroenLinks wil van het gemeentebestuur weten welke maatregelen er gaan komen om jongeren meer perspectief te bieden tijdens de huidige coronacrisis.

Het kabinet riep gemeentes vrijdag op meer voor jongeren te doen, omdat die zwaar getroffen worden door alle beperkingen die zij hebben gekregen om de verspreiding van het virus in te dammen. Daarvoor is 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Een deel van het geld is ook bedoeld voor andere groepen zoals eenzame ouderen en daklozen.

“Het wordt steeds duidelijker dat de coronacrisis nog lang niet voorbij is,” zegt GroenLinks raadslid Nick Nieuwenhuijsen. “Hierdoor ontstaat er met name onder jongeren een enorm gebrek aan perspectief. Het is goed om te merken dat het kabinet dit nu ook inziet en dat zij gemeenten heeft gevraagd hier voortvarend mee aan de slag te gaan”.

GroenLinks denkt in Groningen onder andere aan ontmoetingsplekken die coronaproof zijn, studieruimtes en leuke activiteiten.

Het openen van de middelbare scholen per maart zou volgens de regering een deel van de oplossing kunnen zijn. Maar het aantal coronabesmettingen daalt nog niet hard genoeg om dat te kunnen garanderen.