Bestuurder motorscooter gewond naar ziekenhuis na achtervolging in Lewenborg

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Een achtervolging resulteerde donderdagmiddag in een ongeval aan Het Want in Lewenborg, waarbij de bestuurder van de motorscooter gewond raakte.

De politie was met veel agenten ter plaatse na het ongeval, omdat de bestuurder vluchtte toen een motoragent hem sommeerden om te stoppen. De man is na het stopteken, op hoge snelheid weggereden en de motoragent verloor hem, na een korte achtervolging, uit het oog.

Aan Het Want reed de man hard door een blinde bocht, waardoor hij een bestelbusje niet op tijd kon ontwijken. Vervolgens raakte de bestuurder ook een geparkeerde auto. De achtervolgende motoragent trof de man, kort na het ongeluk, liggend op de grond aan.

Volgens omstanders was een ongeluk in deze bocht door de hoge snelheid onvermijdelijk, want één weghelft van deze bocht in Het Want wordt compleet in beslag genomen door geparkeerde auto’s. Dat is volgens de omwonenden iets waar al vaak over is geklaagd bij de gemeente, maar wordt hier niets aan gedaan.

De bestuurder is naar het Martini Ziekenhuis gebracht om behandeld te worden aan beenletsel. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor agressief rijgedrag, het negeren van een stopteken van de politie en het rijden zonder rijbewijs, geldig kentekenbewijs en helm.

Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Deel dit artikel: