‘Avondklok drie weken langer van kracht, kappers en scholen weer deels open’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De avondklok blijft na 2 maart nog zeker drie weken van kracht. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS na het Catshuisberaad dat zondagmiddag plaatsvond.

Volgens bronnen is door het verlengen van de avondklok het mogelijk om op andere vlakken versoepelingen door te voeren. Zo mogen kappers vanaf 2 maart onder strenge voorwaarden weer open. Klanten mogen alleen langs komen wanneer ze een afspraak hebben en er moet bij de voordeur triage toe worden gepast om er zeker van te zijn dat een persoon geen klachten heeft.

Versoepelingen in het onderwijs
De verwachting is ook dat scholen in het voortgezet onderwijs vanaf maandag 1 maart weer deels open gaan. Het kabinet wil dat leerlingen gemiddeld anderhalve dag per week weer fysiek onderwijs in de schoolbanken kunnen krijgen. Ook het mbo gaat vanaf deze datum weer open. Daarbij zouden studenten gemiddeld één dag per week fysiek onderwijs moeten krijgen. Voorts wordt nagedacht om winkelen op afspraak mogelijk te maken.

Persconferentie
Komende dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid weer een persconferentie. Dan worden de nieuwe maatregelen bekend gemaakt. De bronnen laten tevens weten dat er een streep door de versoepelingen kan worden gezet mochten de besmettingscijfers de komende week ineens hard op gaan lopen.

Deel dit artikel: