“Zaterdag neemt met een ijzige zuidenwind de kans op sneeuw toe”

nieuws
Foto: Ali Taylor from FreeImages

De kans bestaat dat we zaterdag in Groningen te maken gaan krijgen met sneeuwval. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag is er af en toe zon maar kan er ook een winterse bui vallen”, vertelt Kamphuis. “Bij een temperatuur van 3 graden voelt het waterkoud aan. De wind is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5, en komt uit westelijke tot noordwestelijke richting. In de nacht naar donderdag klaart het op en word het ook flink koud. De minimumtemperatuur komt uit op zo’n -3 of -4 graden.”

“Donderdag blijft het droog en is er geregeld zon bij 2 graden als maximumtemperatuur. In de nacht naar vrijdag gaat het 3 tot 5 graden vriezen. Vrijdag is het nog kouder bij overdag 1 graad boven nul. In de nacht naar zaterdag gaat het opnieuw 3 of 4 graden vriezen. Zaterdag overdag steekt er een ijzige zuidenwind op en neemt de kans op sneeuw toe.”

Deel dit artikel: