UMCG begint woensdag met vaccinatie tegen corona

Op woensdag 6 januari gaat het UMCG beginnen met het vaccineren van medewerkers in de acute zorg tegen het coronavirus. Dat maakte het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland maandagavond bekend. Medewerkers van de Intensive Care, de Spoedeisende Hulp en het ambulancepersoneel zijn als eerste aan de beurt.

Het UMCG moet een centrale rol krijgen in de vaccinatieprocedure in Noord-Nederland. De vaccins worden waarschijnlijk in eerste instantie in het UMCG opgeslagen, voordat ze naar andere ziekenhuizen in de regio worden vervoerd. Deze zullen ook zeer binnenkort gaan beginnen met vaccineren, aldus het AZNN.Personeel in de acute zorg word twee dagen eerder ingeënt dan gepland.

Noord Nederland krijgt voor de vaccinatie van het acuut zorgpersoneel 10.5% van de 33.000 vaccins die landelijk beschikbaar zijn voor deze groep zorgmedewerkers. De vaccins worden evenredig en in goed overleg verdeeld binnen de regio, zo stelt het Acute Zorgnetwerk.

Personeel in deze zorgtak krijgt voorrang bij het vaccineren op bijvoorbeeld het personeel van verpleeghuizen. Zij kunnen zich vanaf 15 januari laten inenten in Groningen.