Schuiling tevreden over jaarwisseling: ‘Het Groningse treintje heeft gewerkt’

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groniongen)

Burgemeester Koen Schuiling is tevreden over hoe de jaarwisseling is verlopen in de gemeente Groningen. Dat liet hij maandagavond weten in een brief aan de gemeenteraad.

“Hoewel kort na 00:00 uur het beeld ontstond dat veel vuurwerk werd afgestoken, kan ook geconcludeerd worden dat het vrij snel rustiger werd”, schrijft Schuiling. De burgemeester laat weten dat er tijdens de jaarwisseling drie aanhoudingen zijn verricht.

Gronings treintje

Op het incident in Hoogkerk na, waar de Mobiele Eenheid moest voorkomen dat de brandweer werd belaagd bij het blussen van een afvalbrand, waren de omstanders van de verschillende brandjes volgens Schuiling veelal goed aanspreekbaar. Het ‘Groningse treintje’, waarbij afval gelijk wordt  geruimd wanneer de brandweer het vuur geblust, heeft goed gewerkt volgens Schuiling.

Geen gewonde hulpverleners

Ondanks de agressieve bejegening van politie en brandweer in Vinkhuizen, zijn er geen hulpverleners gewond geraakt. Voor zover nu bekend is één auto door brand verloren gegaan. De politie heeft drie aanhoudingen verricht.