RIVM telt 52 nieuwe coronabesmettingen in gemeente, 166 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 52 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente nu 7.091 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 7.039. Dit betekent een stijging van 0,7 procent. In de provincie Groningen werden er 166 positieve testen afgenomen. De meeste besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Veendam gaat het om 17 nieuwe gevallen, Eemsdelta en Westerwolde 16, Het Hogeland en Midden-Groningen 15, Oldambt 12, Westerkwartier 10, Stadskanaal 8 en Pekela 5.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen
In de provincie moesten drie personen opgenomen worden in het ziekenhuis die eerder positief getest waren op corona. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Eemsdelta en één inwoner van de gemeente Het Hogeland. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk liep het aantal positieve testen met 6.086 op. In de ziekenhuizen nam het aantal patiënten met 218 toe waarvan er 46 op de Intensive Care moesten worden opgenomen. In totaal liggen er nu 2.521 mensen in de ziekenhuizen. Dit zijn er 119 minder in vergelijking met dinsdag. Voorts werden er bij het RIVM 122 nieuwe overlijdens gemeld.

Deel dit artikel: