RIVM telt 19 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 102 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 19 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het virus in Nederland zijn er in de gemeente nu 7.770 inwoners positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 7.751. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Eén inwoner van de gemeente moest opgenomen worden in het ziekenhuis nadat deze eerder positief getest was op corona. In de provincie werden in totaal 102 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 17 nieuwe gevallen, Pekela en Westerkwartier 12, Het Hogeland en Westerwolde 11, Oldambt 7, Eemsdelta 6, Veendam 4 en Stadskanaal 3. Een inwoner van de gemeente Midden-Groningen en een inwoner van Westerwolde moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 3.700 personen positief getest. Het aantal mensen dat opgenomen moest worden in ziekenhuizen nam toe met 142. Op de Intensive Care werden 30 personen opgenomen. In totaal liggen er nu 2.219 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dit zijn er 21 minder in vergelijking met zaterdag. Op de IC-afdelingen liggen 646 patiënten. Voorts werden er bij het RIVM 39 nieuwe overlijdens gemeld.