RIVM: ’50 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 181 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 50 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 131 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden twaalf besmettingen meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. Eén inwoner van de gemeente werd opgenomen in een ziekenhuis vanwege COVID-19. In de voorgaande vierentwintig waren er geen ziekenhuisopnames. Er werden tussen maandag- en dinsdagochtend geen nieuwe overlijdens door corona gemeld bij het RIVM. Dat was ook in de voorgaande vierentwintig uur het geval.

In de provincie als geheel vond de GGD 181 nieuwe besmettingen, vijf meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de rest van de Ommelanden werden geen nieuwe ziekenhuisopnames vastgesteld. In de gemeentes Pekela en Midden-Groningen werden overlijdens gemeld door COVID-19 (2). In de voorgaande vierentwintig uur maakte het RIVM geen melding van ziekenhuisopnames of overlijdens in de provincie.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 50 1 0 Midden-Groningen 29 0 1
Stadskanaal 11 0 0 Het Hogeland 13 0 0
Veendam 22 0 0 Westerkwartier 8 0 0
Pekela 2 0 1 Eemsdelta 18 0 0
Oldambt 10 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 18 0 0
Totaal 181 1 2

Landelijk maakt het RIVM melding van 4.986 nieuwe besmettingen, 513 minder dan gisteren. Dinsdagochtend lagen er 2640 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Maandagochtend waren dat er 2628. Bij het RIVM werden 153 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag 50.

Deel dit artikel: