Premier Rutte niet hoopvol: Lockdown waarschijnlijk verlengd

nieuws
Foto Iris Medendorp. Lege Herestraat

De kans dat de lockdown op 19 januari (deels) wordt opgeheven lijkt niet erg groot. Dat liet premier Rutte doorschemeren tijdens het Kamerdebat over de coronacrisis dinsdagmiddag.

“De besmettingscijfers blijven hoog”, aldus Rutte. “Ik ben niet erg hoopvol wat er allemaal kan na de 19e”. Rutte wees er ook op dat in de landen om ons heen, zoals Duitsland, de lockdown ook verlengd wordt. De premier zei wel dat het nu nog te vroeg is om het definitief te beoordelen.

Het RIVM meldde eerder dat de overtuigende effecten van de lockdown nog uitblijven. Dit weekeinde moet daarover meer duidelijkheid komen. Het kabinet wacht ook nog op een advies van het Outbreak Management Team over de rol van kinderen bij de verspreiding van het virus, ook omdat er een nieuwe besmettelijkere variant rond gaat. Maandag wordt dat advies verwacht.

Deel dit artikel: