KNMI waarschuwt opnieuw voor gladheid, strooiploegen de weg op

nieuws
Bron foto: Elin Stil

Het KNMI waarschuwt woensdagmiddag opnieuw voor gladheid. Voor de provincie Groningen is ‘code geel’ afgekondigd.

De waarschuwing geldt vanaf woensdagavond 19.00 uur. Volgens het KNMI moeten weggebruikers rekening houden met bevriezing van natte weggedeelten. Men doet er volgens het Meteorologisch Instituut verstandig aan om het rijgedrag aan te passen. De waarschuwing voor gladheid geldt tot donderdagochtend 10.00 uur. Behalve voor Groningen geldt ‘code geel’ ook voor de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland.

De gemeente Groningen laat weten dat strooiploegen woensdagavond de weg op zullen gaan. Vanaf 19.30 uur begint men met een eerste preventieve ronde. Behalve de gemeente gaan ook wagens van Rijkswaterstaat de weg op. Zij zullen de A- en N-wegen strooien.

Deel dit artikel: