Jorden van Foreest speelt remise tegen de Pool Duda

sport
foto Jurriaan Hoefsmit

Jorden van Foreest heeft remise gespeeld met zwart tegen de Pool Jan-Krzysztof Duda in de tiende ronde van Tata Steel Chess te Wijk aan Zee.

Van Foreest offerde twee pionnen in een zeer avontuurlijke opening. De Groninger kreeg een goede stelling, maar het lukte hem niet om het voordeel in winst om te zetten. Na 26 zetten eindigde de partij in remise.

Na tien rondes staat Jorden op de vijfde plaats met 6 punten. Zijn landgenoot Anish Giri gaat aan de leiding met 7 uit 10, na een overwinning op de Pool Wojtaszek. Gedeeld tweede staan Caruana, Esipenko en Firouzja met 6,5 uit 10.

Donderdag is er een rustdag in Wijk aan Zee. Vrijdag speelt Van Foreest met wit tegen Harikrishna uit India. Er volgen nog drie rondes.

Deel dit artikel: