Huizenprijzen in Groningen stegen vorig jaar bijzonder hard

nieuws

De huizenprijzen in de provincie Groningen zijn vorig jaar met iets meer dan tien procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Ortec Finance, een bedrijf dat software ontwikkelt voor investeerders. Ook de gemeente Groningen bleef met precies tien procent boven het landelijk gemiddelde.

Met een stijging van 10,41 procent ten opzichte van 2019 staan de huizenprijzen in de provincie Groningen op de derde plek in Nederland. Alleen in Flevoland en Overijssel rezen de huizenprijzen sterker.

De gemeente Groningen was met een prijsstijging van tien procent niet de rapste van de provincie. Met een gemiddelde prijsstijging van 12,41 procent ging deze eer naar de gemeente Eemsdelta.

Een volledig overzicht van alle prijsstijgingen per gemeente is hier te vinden.

Deel dit artikel: