Er is nog geld voor vervanging asbestdaken en plaatsing zonnepanelen

nieuws

Eigenaren van een asbestdak kunnen nog steeds een vergoeding krijgen om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dat meldt de Provincie Groningen.

De eigenaar laat het asbest van zijn dak verwijderen en verhuurt het dak vervolgens aan een lokale energiecoöperatie. Met de huur kunnen de verwijdering van het asbest en de renovatie van het dak voor een groot deel worden gefinancierd. Dakeigenaren slaan zo twee vliegen in één klap: ze saneren het asbest op hun dak en dragen bij aan de energietransitie. Het eerste gesaneerde dak met zonnepanelen wordt binnenkort opgeleverd in Garnwerd.

Geïnteresseerden voor de regeling ‘SamenZONderAsbest’ kunnen zich nog tot 1 juli aanmelden. Het gaat om een proef, waarbij ruimte is om 120 asbestdaken in te ruilen voor zonnedaken. De eigenaar kan de investering in 15 jaar terugverdienen. Een energiecoöperatie van burgers huurt een dak met opwekinstallatie en zonnepanelen voor 15 jaar. Daarna worden de zonnepanelen eigendom van de dakeigenaren. De provincie stelt in totaal 700 duizend euro beschikbaar.

Deel dit artikel: