Eerst sneeuw, maar dan naar de dubbele cijfers

nieuws
Foto Andor Heij

De winter gaat dit weekeinde nog een speldenprik uit delen. Volgens weerman Johan Kamphuis wordt Groningen vanaf zaterdagavond bedekt met een laag sneeuw.

“Het lijkt in de nacht naar zondag dus op een sneeuwdek uit te draaien die zondag mogelijk nog wat aangroeit en die nog lange tijd die dag blijft liggen”, aldus Kamphuis. Wie sneeuwpret wil beleven moet wel meteen profiteren, anders is het te laat. “In de avond en nacht smelt de sneeuw weg bij oplopende temperaturen naar 3 graden”.

Vanaf maandag is het afgelopen met de kou, aldus Kamphuis: “Maandag lijkt de week nog droog te beginnen bij 5 graden maar vanaf dinsdag nemen de regenkansen toe en loopt het kwik woensdag op tot rond de dubbele cijfers van 10 graden”.

Deel dit artikel: