‘Daling aantal besmettingen niet zo groot als verwacht met deze drastische maatregelen’

nieuws
Tamara van Ark, Minister voor Medische Zorg en Sport. Foto: Arenda Oomen / rijksoverheid.nl

De daling in het aantal besmettingen is niet zo groot als men verwacht had. Dat heeft demissionair minister Tamara van Ark (VVD) van Medische Zorg zondagochtend gezegd in het televisieprogramma WNL op Zondag.

“De situatie is zorgelijk”, vertelde Van Ark. “Er komt nog heel wat op ons af.” De besmettingscijfers zijn volgens de minister aan het dalen maar de daling is niet zo groot als dat het kabinet van tevoren verwacht had met de drastische maatregelen die genomen zijn. Voor wat betreft de zorgcapaciteit houdt Van Ark rekening met verschillende noodscenario’s. “In februari een piek, of in maart”, liet de minister weten. “Hoe het zich verder gaat ontwikkelen, hangt ook af van het vaccineren. Na een trage start zijn we met een inhaalslag bezig, maar nu vallen de leveringen weer tegen.”

Een deel van het kabinet komt zondag bijeen op het Catshuis om te praten over de coronamaatregelen. Onder andere het openen van basisscholen en de kinderopvang staat op het lijstje. Tegen dit besluit is in onderwijsland veel verzet. Onderwijsvakbond AOb liet zaterdag aan OOG Tv weten dat veel leraren maar wat graag weer fysiek les willen geven maar dat er een groeiende groep docenten is die zich zorgen maakt. “Het openen of gesloten houden van scholen is verkiezingsretoriek die voorbijgaat aan het welbevinden van docenten.”