Communistische Jongerenbeweging voert actie voor werknemers Niemeyer

nieuws
Foto: CJB Afdeling Groningen

De Communistische Jongerenbeweging (CJB) hield donderdagmiddag een solidariteitsactie voor de werknemers van Niemeyer bij de tabaksfabriek.

Er werd een spandoek opgehangen aan het viaduct voor de fabriek. Ook deelden leden flyers uit aan werknemers en andere voorbijgangers. Met de actie willen de communisten de werknemers van Niemeyer een hart onder de riem steken, die mogelijk hun baan verliezen als de fabriek sluit.

“Dit gebeurt niet omdat de arbeiders dit willen, maar omdat kapitalisten hun winst willen maximaliseren door de productie te verplaatsen naar Duitsland en Hongarije”, zo stellen de actievoerders. “Wij hebben goede contacten met de lokale vakbond en zullen de arbeiders van Niemeyer steunen op elke mogelijke manier in hun eisen voor de toekomst.”

Deel dit artikel: