‘Beslissing Veiligheidsregio is pijnlijk, maar in de lijn der verwachting’

nieuws

Hoewel de beslissing van de Veiligheidsregio Groningen niet als een verrassing komt voor de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen, baalt het bestuur ervan dat het nog een jaar geen live-evenement kan organiseren.

De Veiligheidsregio Groningen maakte vrijdagochtend bekend dat er in de hele provincie Groningen, tot 1 juni, geen grote evenementen georganiseerd mogen worden. Voorzitter Koen Schuiling noemde specifiek het Bevrijdingsfestival wat dit jaar niet gehouden mag worden.

“We wisten gewoon dat deze beslissing van de Veiligheidsregio eraan zat te komen”, vertelt Ebel Jan van Dijk, directeur van het Bevrijdingsfestival Groningen. “Het uitstel of afstel van festivals is toch wat je door het hele land ziet en als ik hierdoor overvallen zou worden, dan zou ik mijn werk niet goed doen. We zijn al maanden bezig met een alternatief plan en dit wacht alleen nog op goedkeuring.”

Volgens Van Dijk vraagt de beslissing van de Veiligheidsregio om creativiteit bij de organisatie van grote evenementen in de gemeente: “Hoe graag we dit ook live doen, moeten we rekening houden met de veiligheid van anderen en andere manieren zoeken om de vrijheid dit jaar toch te vieren.”