‘Avondklok gaat mogelijk gelden tot 9 februari; minder thuisbezoek en vliegverkeer’

nieuws

De avondklok die het kabinet aan het voorbereiden is, zou gaan gelden tot 9 februari. Dat melden ingewijden aan verschillende media. Ook zijn er plannen om het vliegverkeer verder te beperken, evenals het aantal thuisbezoekers.

De Haagse bronnen maken melding van een avondklok tussen acht uur ’s avonds en vier uur ’s nachts, maar over de tijdstippen zou nog discussie bestaan. De bronnen spreken over boetes tot 95 euro voor overtreders van de avondklok, waarvoor uitzonderingsverklaringen kunnen worden opgesteld.

Ook het thuisbezoek wordt mogelijk teruggebracht. Nu mogen mensen per dag nog twee mensen op bezoek krijgen. Daarnaast wil het Kabinet de sneltesten verplicht stellen voor mensen die naar Nederland vliegen.

Vanavond overlegt het kabinet met burgemeesters over invoering van de avondklok, die hier vrijwel allemaal tegen zijn. Morgenochtend worden hopelijk de puntjes op de i gezet voor de nieuwe maatregelen, die mogelijk met opposiitiesteun moeten worden aangenomen. Regeringspartij D66 was tot nu toe tegen de invoering van een avondklok.

Woensdagmiddag om 13.00 zullen premier Rutte en minister Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie geven, waarin de maatregelen worden aangekondigd.

Deel dit artikel: