Provincie stelt 2,3 miljoen euro coronasteun beschikbaar voor cultuur- en vrijetijdssector

nieuws
Foto Andor Heij. Groninger Museum

De provincie Groningen heeft een steunpakket ter waarde van 2,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de cultuur en de vrijetijdseconomie. De creatieve sector krijgt de helft van het geld om nieuw cultureel aanbod en scholing te ontwikkelen. Het overige deel gaat naar organisaties en culturele instellingen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Vanaf begin 2021 kunnen zelfstandigen in de culturele sector aanspraak maken op geld uit het stimuleringspakket van de provincie. Ook de vrijetijdssector moet gaan profiteren van het nieuwe aanbod aan voorstellingen, festivals en theater. Zo krijgt Marketing Groningen 200.000 euro uit het stimuleringspakket om cultuur en toerisme in Groningen te promoten.

Instellingen die getroffen zijn door de coronacrisis, en hoofdzakelijk subsidie ontvangen van de provincie, kunnen aanspraak maken op een deel van de 390.000 euro die beschikbaar is uit het fonds. Als de gemeente verantwoordelijk is voor de verstrekking van de meeste subsidie, heeft de provincie eenzelfde bedrag beschikbaar om mee te betalen. Zo krijgt Het Groninger Museum  306.000 euro voor de geleden schade.