Kamermotie aangenomen; Minister moet zich mengen in impasse rond RIng-Zuid

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Minister Cora van Nieuwenhuizen moet in gesprek gaan met de betrokken partijen om te bezien hoe de dreigende impasse rond de zuidelijke ringweg van Groningen kan worden doorbroken. Een motie, die de minister dwingt tot zo’n gesprek, werd donderdagavond aangenomen in de Tweede Kamer.

Niet alleen de slepende impasse rond het project zijn de indienende fracties (CDA, SP, PvdA en GroenLinks) een doorn in het oog. Ook de afhandeling van de meerkosten mag volgens de indieners van de motie niet ten koste gaan van andere infrastructurele projecten in Noord-Nederland. De minister moet de Kamer gaan inlichten over gesprekken die ze voert met de onderhandelende partijen binnen het project.

De Provincie Groningen, aannemerscombinatie Herepoort en Rijkswaterstaat onderhandelen al maanden over wie de meerkosten voor het vertraagde project op zich gaan nemen en uit welke pot deze kosten worden betaald. De aannemer legde onlangs de niet-noodzakelijke werkzaamheden stil, totdat er geld komt voor de verdere afwerking van het project.