KNVB: Slechts twee opties bij uitspelen competities amateurvoetbal

nieuws
Foto Andor Heij. Alcides - Be Quick 1887

De KNVB heeft nog maar twee opties om de competities in het amateurvoetbal uit te spelen. Het wordt in beide gevallen een beperkte competitie.

De KNVB heeft dat besloten na de laatste persconferentie van het kabinet waarin een lockdown werd aangekondigd vanwege de vele nieuwe besmettingen met het coronavirus.

De KNVB hoopte half januari de competities in aangepaste vorm te kunnen hervatten en had meerdere scenario’s, maar die zijn terug gebracht tot twee.

De eerste optie is om alle competities in twee regionale poules op te delen en opnieuw te laten beginnen, zodat de clubs nog een thuis en uitwedstrijd kunnen spelen.

De tweede optie is om alleen de eerste competitiehelft uit te spelen en de huidige resultaten van de wedstrijden te laten staan. De clubs ontmoeten elkaar in dat plan maar één keer.

“Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen optrainen”, aldus de KNVB.

Half januari komt de KNVB met meer duidelijkheid over de voortzetting van het amateurvoetbal bij zowel de senioren als de jeugd.