Fietser komt ten val op Hereplein, weigert hulp en schopt en slaat agenten en artsen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk maandagavond op het Hereplein is een fietser gewond geraakt. De fietser is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden.

Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur. “We kregen een melding van een aanrijding tussen een fietser en een automobilist”, meldt de politie. “Ter plaatse bleek dat een man al slingerend met zijn fiets tegen een andere fietser was aangereden. Hierdoor was hij ten val gekomen. Toen wij arriveerden zijn we in gesprek gegaan met het slachtoffer maar hij werd recalcitrant. Een ambulance kwam ter plaatse maar toen de ambulanciers hem wilden controleren wilde hij niet meewerken.”

“De man schopte een agent en daarop is hij aangehouden. Eenmaal in de ambulance bleef hij zich verzetten en ging schelden in de richting van het ambulancepersoneel. Onder begeleiding van ons is hij naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Eenmaal in het ziekenhuis probeerde hij artsen te slaan en te schoppen. Na controle is hij overgebracht naar het cellencomplex.” De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl