Categorieën: Nieuws

Eerste oliebollendagen café Aan de Amstel groot succes: “Ze vliegen de deur uit”

De eerste oliebollendagen van café Aan de Amstel aan de Veemarkstraat zijn een groot succes. Volgens eigenaresse Kim Boonstra vinden de oliebollen en appelbeignets gretig aftrek.

Om het hoofd boven water te kunnen houden verkoopt het café op alle vrijdagen en zaterdagen in december, met uitzondering van beide Kerstdagen, oliebollen. “Het gaat echt heel erg lekker”, vertelt Boonstra. “Er zijn vandaag zelfs al mensen geweest die voor de tweede keer langskomen.” De verkoop in het café gebeurt volledig coronaproof. “Ja, de mensen komen niet in het café. Ik heb bij de ingang een kraampje gemaakt en daar worden de oliebollen verkocht. Alles gebeurt ook op minimaal anderhalve meter afstand.”

“1.000 Oliebollen en ik heb er 500 bijbesteld”
Om van oliebollen en appelbeignets te genieten is het volgens Boonstra handig dat mensen van tevoren een bestelling doen. Deze bestellingen worden doorgegeven aan een ambachtelijke bakker die de bollen bakt en vervolgens kunnen mensen de lekkernijen bij het café afhalen. “Ik weet niet precies hoeveel bollen er verkocht zijn. Ze worden per 1.000 besteld en ik heb inmiddels 500 extra bij laten bestellen. Dus het gaat gewoon heel goed. Omdat mensen een bestelling kunnen doen zie ik dat het ook komende weken druk gaat worden. Vooral Oudejaarsdag springt eruit. Dan staan er al heel wat bestellingen op de lijst. Op die dag worden door een enthousiaste groep vrijwilligers de oliebollen bij de mensen thuisgebracht.”

“Zet hem op Kim!”
In het café wordt Boonstra ondertussen overstelpt met leuke reacties. “Het is zo leuk om de mensen weer te zien. Velen heb ik sinds half oktober, toen we verplicht dicht moesten, al niet meer gezien. Dus heel leuk. Ook alle reacties die ik krijg. Zojuist iemand die zei: ‘Zet hem op Kim!”, ja, heel lief. Dit geeft mij weer moed en enthousiasme.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Schoenenwinkel Sacha in Stad gaat dicht

Het filiaal van schoenwinkel Sacha aan de Guldenstraat gaat sluiten. Dat werd dinsdag duidelijk, nadat…

21 minuten geleden

Grote stroomstoring in Oud-Noord; 2.300 huishoudens zonder elektriciteit

De buurt Oud-Noord van de stad Groningen is aan het eind van dinsdagochtend getroffen door…

51 minuten geleden

Oprit vanaf Van Ketwich Verschuurlaan tot eind juli dicht; omwonenden hebben mogelijk overlast

Aannemerscombinatie Herepoort is maandag begonnen met het definitief inrichten van de oprit vanaf de Van…

1 uur geleden

Groningen breekt landelijke trend: iets minder jongeren met jeugdhulp in gemeente

Waar landelijk het aantal jongeren met jeugdhulp met 2,2 procent toenam in de afgelopen twee…

2 uur geleden

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

3 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

3 uur geleden