Woonboot aan Winschoterdiep maakt water: veel schade

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest donderdagochtend in actie komen aan het Winschoterdiep waar een woonboot water maakte. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding kwam rond 11.15 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een tankautospuit ter plaatse hebben gestuurd. “Het is duidelijk te zien dat de woonark water heeft gemaakt”, vertelt Wind. “De woonboot lijkt nagenoeg op de bodem te liggen, ligt scheef en heeft flink wat schade.”

“Bewoner erg geschrokken”
Volgens brandweerwoordvoerder Jesse Mol is de brandweer rond 11.45 uur teruggekeerd naar de kazerne. “Wij hebben op de locatie onderzoek gedaan en hebben vervolgens besloten het incident over te dragen aan Havendienst Groningen. Zij gaan zich verder bekommeren om de situatie.” De Havendienst laat weten dat zij direct ter plaatse zijn gegaan. “De bewoner was op het moment niet thuis, die hebben we inmiddels kunnen traceren”, zegt Arjen Melchert. “Hij is inmiddels ook ter plaatse en is erg geschrokken. De schade is groot en het zijn toch je persoonlijke bezittingen die op zo’n boot liggen.”

Verzekering
Over de afhandeling van het incident is Melchert duidelijk: “Dit is een verzekeringskwestie. De eigenaar zal contact moeten zoeken met zijn verzekeraar en er zal een manier gevonden moeten worden om de boot weer drijvende te krijgen. Over de oorzaak is niets bekend. Ik kan van alles gaan roepen, en ik heb ook wel een idee wat het zou kunnen zijn, maar op dit moment is dat gewoon speculeren en daar moet ik mij niet aan gaan wagen.”

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: