Waarschuwing voor 135 studentenhuizen in 13 gevallen onterecht

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

De lijst van 135 studentenhuizen die direct bekeurd worden als zij overlast veroorzaken, is deels onjuist. Dat erkent de gemeente in antwoord op vragen van de raadsfractie van Student en Stad.

De lijst volgde op het nieuws dat de overlast door studentenhuizen dit jaar is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De huizen op de lijst zouden notoire overlastveroorzakers zijn. De huizen en hun eigenaars kregen enige tijd geleden een brief met waarin stond dat na een nieuwe overlastmelding direct een bekeuring zou volgen, en eventueel inbeslagname van geluidsapparatuur.

Uit het antwoord van de gemeente op vragen van Student en Stad blijkt dat de lijst afkomstig was van de politie. Naar aanleiding van enkele reacties heeft de politie de lijst opnieuw bekeken. Daaruit bleek dat dertien adressen ten onrechte op de lijst stonden. De bewoners zijn inmiddels ingelicht.

Deel dit artikel: