Vier verdachten woningoverval Papengang ingerekend

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft donderdag vier verdachten aangehouden van een woningoverval aan de Papengang op 19 juni. Het kwartet was duidelijk te zien op camerabeelden.

Het gaat om drie mannen uit de gemeente Groningen van 26, 26 en 22 jaar en een 27-jarige man uit Farmsum. De vier mannen zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek is in volle gang. De verdachten worden deze dagen verhoord.

Bij de overval werden twee jongemannen bedreigd door drie mannen, gewapend met messen en een knuppel. Ze sloopten een Playstation en glazen tafel en gingen er met een mobiele telefoon en een geldbedrag vandoor. De drie verdachten werden kort voor de overval gefilmd door een bewakingscamera in de Oosterstraat. Een vierde man stond tijdens de overval vermoedelijk op de uitkijk. De bewuste beelden werden dinsdagavond getoond in het tv-programma ‘Opsporing verzocht’. Die uitzending leverde diverse tips op, waarbij ook namen werden genoemd.