Stadjers krijgen anderhalf jaar cel en TBS voor overval op Bud Gett Hostel

nieuws
Foto: Bud Gett Hostels

De rechtbank Noord-Nederland heeft vrijdagmiddag 18 maanden celstraf opgelegd aan twee mannen van 49 en 47 jaar oud uit de stad Groningen. De 49-jarige man kreeg daarnaast TBS opgelegd, de 47-jarige man moet zich laten opnemen op een Forensisch Psychiatrische Afdeling van GGZ Friesland.

De mannen krijgen de straf, omdat zij op 22 januari van dit jaar, vroeg in de ochtend, een overval pleegden op het Bud Gett Hostel aan de Rademarkt. Ze bedreigden de medewerkers en gebruikten daarbij geweld. De overvallers stalen vervolgens 300 euro uit de kassa. Nadat één van de mannen zichzelf meldde bij het politiebureau, werd de tweede verdachte kort daarop ook opgepakt.

De beide mannen hebben een uitgebreid strafblad. De 49-jarige man kreeg al drie keer een ISD-maatregel opgelegd, bedoeld voor veelplegers. Daarom legde de rechter TBS op aan de oudste man en een strenge psychiatrische behandeling aan de jongere van het stel.