Categorieën: Nieuws

Sharon Dijksma, die geboren werd in Hoogkerk, nieuwe burgemeester van Utrecht

Sharon Dijksma (PvdA) is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Utrecht. Dat heeft de gemeenteraad van de Domstad dinsdagavond bekendgemaakt.

Dijksma is de opvolger van Jan van Zanen (VVD) die afgelopen zomer burgemeester werd van Den Haag. Sinds zijn vertrek is Peter den Oudsten (PvdA), die eerder burgemeester was van de gemeente Groningen, waarnemend burgemeester. “Wij hebben er vertrouwen in dat Sharon Dijksma zal handelen met praktische wijsheid, zelfbewustzijn en dat ze laat zien wat ze doet ten dienste van anderen”, liet raadslid Heleen de Boer van GroenLinks weten die de voordracht bekendmaakte.

Sharon Dijksma werd geboren op 16 april 1971 in Hoogkerk. Tijdens haar tienertijd bezocht ze het Kamerlingh Onnes in de stad waar ze eindexamen vwo deed. Daarna volgde een studie Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, RuG, en Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Beide opleidingen maakte ze echter niet af. Na een politieke carrière bij de Jonge Socialisten werd ze in 1994 Kamerlid. Ze was op dat moment 23 jaar en was daarmee het jongste Kamerlid ooit. In het kabinet-Rutte II was Dijksma staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, in kabinet-Balkenende IV was ze staatssecretaris van Onderwijs. Sinds mei 2018 is ze wethouder in de gemeente Amsterdam.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden