Rutte: ‘Bioscopen, musea, theaters en pretparken volgende week zeker open’

nieuws
Foto: Arenda Oomen - rijksoverheid.nl

Minister-president Mark Rutte benadrukte vrijdagmiddag, tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de Ministerraad, nogmaals dat bioscopen, zwembaden, musea, theaters, pretparken en dierentuinen volgende week weer open mogen.

Volgens de premier ziet het kabinet, ondanks het feit dat het aantal coronabesmettingen landelijk weer toeneemt, geen aanleiding om terug te komen op de beslissing om de strenge coronamaatregelen maar twee weken te laten duren. Volgens de premier stijgt het aantal besmettingen, maar daalt het aantal ziekenhuisopnames. De modellen die het RIVM gebruikt, lijken volgens de premier ‘angstvallig precies’ te zijn.

Naast de heropening van de openbare gelegenheden mogen ook weer drie gasten thuis worden ontvangen en mogen groepen buiten weer bestaan uit vier mensen.

Premier Rutte verwacht dat er aanstaande dinsdag meer duidelijkheid komt over de stand van zaken omtrent de opening van de horeca en het toelaten van publiek bij voetbalwedstrijden.

Deel dit artikel: