Robben speelt geen wedstrijden tot december

sport
Foto: Joris van Tweel

FC Groningen heeft, in overleg met de technische en medische staf, besloten dat Arjen Robben de komende wedstrijden niet in actie komt voor FC Groningen. Dat maakte de club dinsdagochtend bekend op de website.

“Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is”, vertelt de 36-jarige aanvaller. “Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen. Dat is niet raar, maar wel een tegenvaller. Ik had op meer en beter gehoopt, maar het is niet onlogisch: je bent een jaar gestopt geweest, hebt een bepaalde leeftijd en een verleden met blessures. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij. We gaan er nog steeds voor, zonder garanties. Ik hoop nog steeds daar te komen, waar ik wil zijn. ”

Robben kampte in de afgelopen weken twee keer met lichte fysieke klachten. De Bedummer moest de Eredivisie-duels met Fortuna Sittard en VVV-Venlo al aan zich voorbij laten gaan.