RIVM telt 35 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 122 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 35 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen nu 4.158 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal op 4.123. Dit betekent een stijging van 0,84 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de provincie Groningen werden in totaal 122 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd waarbij dus de meeste gevallen in de gemeente Groningen werden ontdekt. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 27 nieuwe gevallen, Stadskanaal 21, Westerwolde 11, Delfzijl en Het Hogeland 6, Westerkwartier 5, Appingedam en Oldambt 4, Veendam 2 en Pekela 1. In de gemeente Oldambt kwam een coronapatiënt te overlijden.

Landelijk werden er de afgelopen 24 uur 6.070 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dit is het hoogste aantal sinds 13 november toen er 6.091 nieuwe gevallen gemeld werden. In de ziekenhuizen liggen nu 1.902 coronapatiënten waarvan er 550 op de Intensive Care liggen. Het aantal ziekenhuisopnames nam de afgelopen dag met 185 toe. Bij het RIVM werden 48 nieuwe overlijdens gemeld.

Deel dit artikel: