RIVM telt 34 nieuwe coronabesmettingen in gemeente, 103 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 34 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente nu 4.192 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal op 4.158. Dit betekent een stijging van 0,81 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de provincie werden het afgelopen etmaal 103 nieuwe gevallen ontdekt. Daarbij werden dus de meeste besmettingen gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeenten Het Hogeland en Westerkwartier gaat het om 11 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 10, Westerwolde 9, Delfzijl 8, Stadskanaal en Veendam 6, Oldambt 4, Appingedam 3 en Loppersum 1. In Pekela werden geen nieuwe besmettingen gevonden. Voorts wordt gemeld dat een inwoner van de gemeente Midden-Groningen is komen te overlijden.

Landelijk werden er de afgelopen 24 uur 5.388 nieuwe besmettingen gevonden. In de ziekenhuizen liggen nu 1.933 coronapatiënten waarvan er 540 op de Intensive Care liggen. De afgelopen dag werden er 170 nieuwe patiënten opgenomen. Bij het RIVM werden 21 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: