Podcast – Grote Markt 1 – #4: Wieke Paulusma(D66) en Wim Koks(SP) over decentralisatie

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

In aflevering 4 van Grote Markt 1 ontvangen verslaggevers Ecco van Oosterhout en Wouter Holsappel raadsleden  Wieke Paulusma van  D66 en Wim Koks van de SP.

Onderwerp van gesprek zijn de drie decentralisaties uit 2015: toen werd de Participatiewet ingevoerd, de Jeugdzorg kwam in handen van de gemeentes en de WMO  kwam ook in handen van de gemeentes.  Een en ander ging gepaard met een bezuiniging van 3,5 miljard.

Op hetzelfde moment dat de raad een motie aannam van de SP waarin gepleit werd voor een evaluatie van die overdracht kwam het Sociaal Cultureel planbureau met een evaluatie., daarin werd geconcludeerd dat de doelstelling, namelijk een besparing en een kwaliteitsverbetering in alle drie de gevallen  niet werd gehaald.

Wij kijken terug en vooruit met Wieke en Wim.

Luister via Spotify of de player op onze website:

 

Deel dit artikel: