“Met Oud en Nieuw geen vuurwerk dus vanavond maar, wat een gekkenhuis”

nieuws
Bron: Elin Stil

Een gekkenhuis. Zo noemt een bewoner aan de noordkant van de stad de situatie vrijdagavond. De hele avond wordt er al vuurwerk afgestoken.

“Ik denk dat het rond 20.00 uur begon”, vertelt Ben de Jager. “Tot 22.30 uur ging het door, daarna is het wat rustiger geworden. Cobra’s, nitraten, vuurwerkpotten. Alsof het Oudjaarsavond is.” Het kabinet maakte vrijdagmiddag bekend dat er met Oud en Nieuw een vuurwerkverbod geldt. Dit verbod wordt ingesteld om de situatie voor hulpverleners werkbaar te houden. “Ze zullen wel gedacht hebben, met Oud en Nieuw geen vuurwerk, dan vanavond maar.”

Op Twitter maken meerdere mensen gewag van het vuurwerk. “Een vuurwerkverbod?”, schrijft Daniël. “In Groningen niet hoor. Ze steken het hier lekker af, net alsof er een bom uit de lucht valt.” Iemand anders schrijft: “Mooi man. Uit angst voor het vuurwerkverbod met bijbehorend strafblad zijn ze in Groningen nu al begonnen met het afsteken van vuurwerk.” Meldingen komen behalve uit de Indische Buurt ook uit de Noorderplantsoenbuurt en de binnenstad.

Deel dit artikel: