Klein vuurwerk waarschijnlijk wel toegestaan tijdens Oud en Nieuw

nieuws
Foto: CC BY 1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13611

Het afsteken van klein vuurwerk is mogelijk toch toegestaan tijdens de jaarwisseling. Dat melden Haagse bronnen donderdagavond aan de NOS.

Het kabinet komt vrijdag naar alle waarschijnlijkheid met een tijdelijk verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dit verbod komt er omdat er ieder jaar tientallen mensen gewond raken door vuurwerk terwijl de zorg het al erg druk heeft met alle coronapatiënten. Klein vuurwerk lijkt niet onder het verbod te gaan vallen. Met klein vuurwerk wordt het vuurwerk bedoeld dat het hele jaar verkocht mag worden als sterretjes, knaltouwtjes en knalerwtjes.

Ook carbidschieten lijkt buiten het verbod te gaan vallen.

Deel dit artikel: