Inwoners Haren ontvangen door fout veel te hoge belastingaanslag

nieuws
foto: bw14 / Flickr.com

Door een fout van het Noordelijk Belastingkantoor hebben inwoners van Haren zaterdag een te hoge aanslag ontvangen voor de inzameling van huisvuil. Dat laat de gemeente Groningen weten.

“Zaterdag ontvingen de inwoners van het gebied Haren de aanslag Diftar 2019”, meldt de gemeente. “In de aanslag blijkt een fout te zitten. Het Noordelijk Belastingkantoor doet samen met de gemeente onderzoek naar de fout en probeer het zo spoedig mogelijk op te lossen. We willen ons excuseren voor het ongemak.”

Op social media maakten zaterdagmiddag steeds meer mensen gewag van de aangifte. Uit de reacties blijkt dat mensen teveel kilo’s afval in rekening kregen gebracht. Het zou gaan om honderden kilo’s teveel waardoor de aangifte veel te hoog uitviel.